Alex Moga/ enero 30, 2016/ Cuarta revolucion industrial, opinión/ 0 comentarios

La Introducció

“Som a les portes de la quarta revolució industrial”. Fa tot just una setmana els millors especialistes del món es reunien a Davos (Suissa) al Fòrum Econòmic Mundial que es celebra cada any amb aquesta població.

Molta de la gent que he anat parlant aquests dies m’ha dit que solament coneixia una revolució industrial. Doncs vivim a la tercera i, aviat arribarà la quarta, tant important, que transformarà una altra vegada el món (influirà intensament sobre les persones, als negocis i als governs del món, tant que ens transformarà).

Quines revolucions industrials hem viscut? La primera (1784) amb l’aigua i el vapor; la segona (1870) amb la electricitat; la tercera (1969), a la que ens trobem, la electrònica; la quarta (2017-2019) serà amb la indústria intel·ligent.

Hi ha tres raons principals que ens i porten; la primera, la velocitat dels avenços que s’estan produint; la segona, la interrupció a totes les indústries del món; la tercera, la transformació dels sistema de producció. Gestió i governança basat en l’amplitud i profunditat dels canvis que origina. Ens afectarà d’una manera integrada i integral.

Podem fugir i dir “jo no ho veuré”, creieu-me, ho veurem i ens transformarà. Aturem-nos per un moment i mirem enrere, tots just vuit anys enrere, ha canviat la nostra manera de pensar, d’educar, d’actuar, de relacionar-nos i de compartir. Deixem de mirar al futur, tenim treball per a adaptar-nos a un present accelerat.

Compartir esta entrada

Acerca de Alex Moga

Conseguida la adaptación, ahora a por la "Transformación digital", blockchain, cloud, AI, IoT y ciberseguridad en el #MIT Trabajando en #OpenGovernment

Deja un comentario