Etiqueta: Industria 4.0

Productes sostenibles per salvar el planeta

Des de Calypso Space treballem pel planeta i les persones

Fa gairebé un any, em vaig sumar amb un projecte empresarial d’economia circular. Una aventura apassionant i alhora un repte professional. Vam desenvolupar la idea de crear productes sostenibles per a substituir el plàstic a la indústria.

Totes les nostres solucions es desenvolupen en polpa i derivats aconseguint que tots els nostres productes siguin reutilitzables, biodegradables, compostables i reciclables. Hem aconseguit una metodologia de treball global, amb la transformació digital com a instrument i via, amb actors en diferents punts del planeta que treballem plegats per aconseguir una millora d’aquesta a través d’R+D i una adaptació gairebé immediata.

Algunes de les nostres solucions són de packaging del sector del cosmètic, alimentari, tecnològic i mèdic i hem desenvolupat una solució, que ja hem patentat, per a la substitució de les anelles de plàstic de les llaunes de begudes. I avui treballem per altres solucions per a altres sectors industrials que possibilitaran la substitució de materials contaminants, tòxics i emissors de carboni. 

L’economia verda ens obre un ampli ventall d’oportunitats, també en l’àmbit industrial, i ser pioners en el reinici d’un món diferent després de la pandèmia.

[ngg src=”galleries” ids=”15″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″] 

Si vols saber més, o bé t’interessa alguna de les nostres solucions, pots escriure’m (advisor@calypsospace.com). Començarem una aventura apassionant i responsable amb el planeta! Ajudem-lo.

 

Com gestionar els canvis i la complexitat a la “nova normalitat”

La transformació digital era una urgència abans de la pandèmia. Avui, a les acaballes de l’estat d’alarma i llegint cap a on camina “el nou món”, és imprescindible i urgent la Digitalització de les empreses (Digital Enterprise), una obligatorietat per sobreviure. I ho contextualitzo a l’esfera empresarial així com a la professional (personal).

Amb aquesta afirmació no us he dit res de nou que no hagin exclamat experts, tertulians, columnistes i divulgadors en les darreres setmanes. Coneixem les amenaces, som conscients de les nostres febleses, són evidents els reptes que venen, i transformaran, “la nova normalitat”. No hi ha excusa i no tenim temps.

Amb aquest article us proposo, per a iniciar la digitalització empresarial, l’adopció d’una metodologia (agile), que tot i no ser de creació recent, està emergint derivat dels efectes positius que provoca. Una metodologia operativa per a qualsevol àmbit i/o sector; empresa privada, administració pública o bé per la millora de les nostres capacitacions personals i/o professionals.

De què parlem?
La metodologia agile permet gestionar el projecte de forma flexible, autònoma i eficaç reduint-ne els costos i augmentar la productivitat. És una metodologia que permet adaptar la forma de treball a les condicions del projecte, aconseguint flexibilitat i immediatesa en la resposta i adaptar el projecte i el seu desenvolupament a les circumstàncies específiques de l’entorn.

El marc àgil SCRUM

Per ser més concret, avui us parlo del marc SCRUM. Un framework per a la gestió fàcil de projectes complexos. El concepte és dividir projectes grans en etapes més petites, revisar i adaptar al llarg del camí. Aquest és un marc incremental que permet, amb una millor gestió de l’equip (motivació) i una major interacció amb els skateholders, el desenvolupament incremental del producte sense errors i de manera iterativa.

Aquest framework ja és utilitzat en gairebé tots els sectors econòmics i productius (TIC, finances, telecomunicacions, construcció, educació, sector públic, assegurances, etc). Alhora, pot ser també una eina d’ús personal/professional. Alguns dels avantatges són:

QUALITAT

Realitzant proves des de l’inici i iterant amb el producte des del feedback permanent amb el client.

RESULTATS

Fent tangible el treball i la seva millora (incremental) per aportar valor des de l’inici

MOTIVACIÓ

Treballant conjuntament amb el client, veient créixer el producte periòdicament

Com sempre resto a la vostra disposició per ajudar-vos i acompanyar-vos en la Transformació Digital, Digitalització Empresarial o bé Pública, de la vostra organització. És l’hora de ficar al client/usuari al centre de les vostres prioritats i dels vostres projectes. Els reptes són gegantins, les oportunitats també.

[Descarga no encontrada]

UNA PROPUESTA POST COVID 19 DE TRANSFORMACIÓN DE MODELO

Una propuesta “Marco de trabajo inicial” – de Alex Moga (Valle de Aran)

 

PRESENTACIÓN

Desde el inicio de la declaración de la Pandemia por parte de la ONU y del decreto de Estado de Alarma, he estado estudiando y leyendo todo tipo de análisis y datos que la multitud de centros estadísticos, instituciones de gobernanza global, administraciones públicas, publicaciones especializadas, así como muchos otros para poder mapear las profundas transformaciones (desafíos y retos) que los efectos del SARS-CoV-2 va a provocar en todas las economías del mundo, así como a la globalización diseñada hasta el momento.

… del estudio

De todos los estudios y datos obtenidos y del análisis que he realizado, también de la experiencia acumulada y sabedor del funcionamiento de la administración pública local, autonómica y estatal me he lanzado a hacer pública una propuesta que he titulado como: UNA PROPUESTA PARA UN PRESENTE ROTO Y ACELERADO.

Esta propuesta está diseñada para el Valle de Aran, no puede tomarse esta como patrón exacto hacia otros territorios sin conocer con detalle las especificidades, datos y características del mismo. Habría en todo caso de adaptar dicha propuesta a la personalización del territorio a implantar el modelo.

 

MISIÓN:

Este documento se establece como un Marco Base de Trabajo para fomentar la participación y conseguir un brainstorming “lluvia de ideas” por parte de las personas físicas y jurídicas del Valle de Aran, con residencia o vínculos con el mismo.

 

OBSERVACIÓN GENERAL:

Este documento se había redactado para la iniciativa creada por el Conselh Generau d’Aran, ARAN ACCIóN 2020-2030, y el debate que se proponía. Una vez vista la presentación que se plantea, los contenidos que se proponen y la metodología participativa que se ha diseñado e implementado, este documento resulta obsoleto para tal proceso. Aun así, doy mi conformidad para que este documento “PROPUESTA PARA UN PRESENTE ROTO Y ACELERADO” pueda ser utilizado parcial y/o totalmente siempre y cuando se haga mención especial y, siempre como referencia bibliográfica, al autor y el título del documento.

 

CONTENIDO DEL DOCUMENTO:

 • Transformación del presente
 • Transformación del modelo de gestión pública 
  1. Personas
  2. Proceso / procedimiento
  3. Ciudadano
 • Transformación del modelo económico y productivo
  1. Transformación Digital
  2. Know how
  3. La industrialización y lo digital
  4. Una red de comercio especializada
  5. Una comunidad de ciencia y universitaria
  6. Un sector turístico hiper – especializado
  7. Fe de erratas
  8. La proximidad y la comunidad
 • Transformación del prisma
 • El desarrollo de las ideas
  1.  Personas
  2. Transformaciones
  3. Clientes
 • Contextualización de la propuesta

A continuación puedes descargar el DOCUMENTO COMPLETO

[Descarga no encontrada]

Ciberseguridad (II)

Los ataques de ransomware se han disparado un 500 % en 2019

El coste medio de un ciberataque entre las pymes es de 35.000 euros 

Los marcos legales y normativos, de obligado cumplimiento, son claros. El asesoramiento legal, así como el técnico, son clave – en la prevención, detección, recuperación y respuesta – ante cualquier incidencia de seguridad informática.

Haciendo clic en la imagen podéis ver la INFOGRAFÍA ampliada.

[ngg src=”galleries” ids=”14″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″] 

También os ofrezco, a continuación, la opción de descarga

[Descarga no encontrada]

El INCIBE (Instituto Nacional de Ciberseguridad) ofrece un portal informativo muy potente. A través de él podréis encontrar multitud de recursos, facilidades a la hora de hacer frente a ciberataques, así como toda la información y consejos que te ayudarán a prevenir los ciberataques.

El 95 % de los ataques se producen por errores humanos, se aprovechan del desconocimiento en términos de seguridad informática. El asesoramiento técnico es clave.

¡Recordad! La ciberseguridad no es un gasto, es una inversión. El coste de no invertir será mucho mayor que el gasto que pueda suponer.Alex Moga

“XXII”, la nova revista de Ciència i Tecnologia de les Terres de Lleida

El futur té molts noms. Per als dèbils és impossible. Per als temorosos, és desconegut. Per als valents és oportunitatAlex Moga

Grup SEGRE ha donat un pas al davant liderant  la edició i publicació de la primera Revista de Ciència i Tecnologia de les Terres de Lleida. La revista XXII

[ngg src=”galleries” ids=”12″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]El passat 15 de febrer, va veure la llum el primer número d’una nova revista, aquesta de Ciència i Tecnologia, que fica en valor el treball i el talent de les Terres de Lleida. Una revista en la línia de mostrar el treball que el sector empresarial, productiu, universitari i d’altre desenvolupa.

Com podrem veure, conéixer i constatar, Lleida no vol perdre la oportunitat de pujar-se al tren de la cuarta revolució industrial.

Amb aquest nou magazine, també hi haurà un espai redactat per mi “the Digital Transformation” que té com a objectiu compartir el coneixement de les tecnologies emergents i alhora oferir oportunitats per als lectors i no perdre la batalla de la Transformació Digital.

Podeu llegir la publicació del meu espai “the Digital Transformation” fent click aquí