Justícia desigual

Justícia desigual

 

La justícia no és igual per a tothom! Aquesta setmana s’ha constat en un País anomenat Espanya que som de ple, en una involució democràtica.

Els rics són més rics. El poder té més poder. El sistema és millor sistema. El pobre és més pobre. El ciutadà té menys ciutadania. Un estat de contrarietats!

Urdangarín i la Infanta Cristina han sortit rient dels jutjats de Palma. Ens hi han montat un circ en què la sessió ha estat digna d’entreteniment, perill, suspens i emoció. A la fi la sessió ha finalitzat sense cap mal. Curiós quan el mal s’ha fet als qui han pagat. Però, aquesta sessió de circ s’ha retransmès en directe i ha quedat demostrada la salut de la justícia en aquell “democràtic, just i igualitari” estat que en diuen Espanya. Encara hi ha gent, molt gent orgullosa de la transició que es va fer. Jo fins fa poc temps m’ho havia cregut, inclús, us he de confessar que l’havia explicat com un exemple de transformació política generosa. Evidentment, em vaig equivocar! La transformació política solament va ser postureig i de generositat no n’hi ha hagut gens. Ben al contrari, ens han pres el pèl.

Ens han explicat un conte per fer-nos dormir. Avui comencem a despertar. S’absolt gent per robar i s’acusa gent per votar. I sabeu? Avui segurament no hi ha suficient consciència col·lectiva per saber que la impunitat d’aquests fets ens afectarà demà.

I un es pregunta, com és que si ho fan tan malament, guanya el PP les eleccions? Doncs, perquè ens han implantat la por, ens han adormit per continuar tancant els ulls, ens distreuen amb futbol i “salvames”, ens amenacen i ens callem. A menys educació, menys crítica. Ja tenim el còctel servit a taula. Brindem?

Deja un comentario